(ВИДЕО) Пиштол во телевизиски пренос „во живо“ – новинарката остана присебна

0
528

Непознат маж утрото во пиштол во раката и пријде на екипата на Радио Телевизија Војводина која имаше пренос во живо во текот на Утринската програма.

Како што се гледа во видеото, новинарката остана присебна и продолжи со извештајот за временските услови.

Телевизијата поднесе пријава во МВР против непознатиот маж, кој веднаш побегнал.

Овој инцидент уште еднаш го отвори прашањето за безбедноста на новинарите кој мора да се подигне на повисоко ниво.

https://www.youtube.com/watch?v=DtC_gs0AztQ