(ВИДЕО) Мирчески: Ќе воведеме пречистителни станици во секој голем град за здрава животна средина

0
460

mircevski i

Ви го пренесуваме обраќањето на Пеце Мирчески, претседател на Комисијата за животна средина на СДСМ, на денешната дебата „Создаваме здрава средина за здрав живот“, дел од проектот Визијата за Македонија.

На дебатата „Создаваме здрава средина за здрав живот“ присуствуваа граѓани, претставници на граѓански здруженија, лекари, професори, експерти, а тема беше обезбедување на јавно достапно квалитетно здравство коешто ќе нуди достапни здравствени услуги за сите граѓани на Р.Македонија и за воспоставување на европски еколошки стандарди коишто обезбедуваат чиста и здрава животна средина.