(ВИДЕО) МЕГА МЕГА СКАНДАЛ НА ТЕЛМА, ЧОМ ГАСИ СТРУЈА КАКО ЕМИЛ СТОЈМЕНОВ: Под изговор дека имало технички проблеми, уредниците исекоа 15 минути од интервјуто со Петар Гошев кој го нарече Груевски криминалец!

0
1076

Порталот мактел.мк објави писмо на читател кој укажува на скандалозно однесување на Чом или поточно гасење струја во студиото на Телма како што тоа го правел Емил Стојменов во Канал 5, писмото објавено на порталот мактел.мк ви го пренесуваме во целост :

Саше, ти промакна една работа вчера/завчера. Од почеток ја следев емисијата топ тема на Телма каде гостин беше и Петар Гошев, кого исклучително го ценам и почитувам..и гледам уште на почетокот Гошев почна апашот Патор да го нарекува и именува со соодветни имиња од типот на: криминалецот Груевски, мафијашката влада, апашите од илинденска и сл. на што (очекувано за мене) реагираше водителот на емисијата бркатиот морз Чом кој го предупреди да внимава на јазикот, да внимава на изразите, да не навредува зошто ќе морал да се огради од тие изрази дрн дрн јариња. На тоа Перо Гошев му одговори: ако сакаш Ти огради се но јас стојам зад секој мој збор и луѓето што денес ја водат Македонија за мене се само апаши и криминалци а ние друг збор за гребло немаме како викаше Цацко во еден скеч на к15, и на моја одговорност да бидам даден на суд јас и понатаму ќе ги нарекувам така.
 
За да го видам перформансот на Гошев уште еднаш го побарав видеото од емисијата еве линк: Top tema 09 11 2015 и има што да видиш….бркатото муле-новинар веќе за репризата на емисијата која иде истиот ден во доцните вечерни/ноќни часови ги избришало почетните 10-15 минути, отпосле снимило нов вовед во веќе реализираната емисија, со објаснување на технички проблеми во снимањето бла бла бла и така искасапена емисијата ја пуштил како реприза и ја ставил на јоутубе. Некој ќе рече цензура ама јас мислам дека не само што не е цензура туку не е ниту автоцензура туку политичка определба на ова бркато магаре што глуми некоја величина. Зошто тука немаше ништо недолично што морало да се брише или покрива со бииип тонови или нешто слично. Ова муле во една друга емисија (не мозам да ја најдам сега а знам дека ја има на јоутубе) еднаш изјави дека Бранко бил крив што пропаднала и се затворила А1 иако тој на излегување од а1 го изгасна светлото.
 
Поздрав другарче
https://youtu.be/QET93NUM1WA?list=PLNBxkWRA9K5_bGqJxINlBi5c7rCRUHZiQ