(ВИДЕО) Кежаровски: Политичарите постојат заради народот, а не народот заради политичарите!

0
827

kezarovski

Томислав Кежаровски, новинар кој, бранејќи ја професијата, стана жртва на авторитарната власт во рамки на кампањата „За слободни избори“ на Цивил:

Политичарите постојат заради народот, а не народот заради политичарите. Затоа, да не подлегнуваме на разноразни притисоци, да не се ставаме во ситуација нашиот глас да биде купен за 500 или 1.000 денари. Вредиме неизмерно многу! Затоа, уште еднаш повикувам, на престојните избори, кога и да се, да гласаме слободно, да гласаме достоинствено и да гласаме онака како што навистина мислиме, а не како што некој има замислено.