(ВИДЕО) БЕСА: Специјален Суд за „Специјални“ криминалци

0
601

„Подемот на истражните процедури од Специјалниот Обвинител за одредени поранешни високи државни функсионери е една од долгооочекуваните вести, една светлина во темниот тунел во кој не воведе оваа политичка класа.

Важен момент на истрагата од Специјалниот Обвинител е и случајот „Mаџар Телеком”, каде што се вклучени и Али Ахмети и Муса Џафери, кои се осомничени дека примиле мито во вредност од неколку милиони евра.

DSC1036

Преку ова симболична акција, ние младите на Движењето БЕСА бараме да се истражуват овие и други случаи, така што да има правда за сите случаи, особено сега кога има јавни факти дека политичката класа на ДУИ е длабоко потоната во криминал, корупција и мито“, изјави Ерхан Адеми, член на Младите Сили на БЕСА.