(ВИДЕО)Пекол во Рака: Русија или Франција ги нападна џихадистите од ИД со хемиско оружје?

0
1175

Една или повеќе членки на меѓународната заедница, Русија или Франција, во нападите врз ИСИС во Рака наводно употребуваат хемиско оружје.

Активисти на теренот во упориштето на ИСИС во Сирија пријавиле дека се употребува забранетата супстанција бел фосфор.

https://www.youtube.com/watch?v=Ut0IeZIcW9M