(ВИДЕО)Жестока дебата за исечените дрва: Професорите на УКИМ активно и посветено му го ДУДЛААТ НА ГРУЈО, ја напуштија и растурија дебатата!

0
575

Жестока дебата и кавга вечерва на Правниот факулет. Студенсткиот  Деканите на ФИНКИ И ДИФ кои треба да добијат нови згради во барок стил се надмудруваа со студентите од студенскиот пленум и колеги професори околу сеќењето 47 стебла во дворот на универзитетскиот кампус.

Деканите ја бранат идеата дека треба да се има нови згради , но судентите се бунат зошто не се прашани кога се одлучувало да се сечат белите дробови на кампусот, а не бил консултиран ниту УКИМ. Дебатата професорите ја напуштија и растурија, а ректорот Велимир Стојковски го откажал присуството поради службени обврски.

Дел од дебатата може да погледнете ОВДЕ