Бреее… Ванхауте денеска го РАСТРТИ Црни Грујо: Не сакам да пораснам, затоа мразам реформи

0
2301

Вечерва посредникот во преговорите на работната група за исполнување на Договорот од Пржино со серија од твитови го искоментира најновиот развој на ситуацијата во однос на датумот за изборите.

pv 1

„Убаво е да се види дискусија за датумот на изборите. Она што на земјата навистина и треба се сериозни реформи. Најпрво чистење на куќата, а потоа забава!“, пишува Ванхауте.

pv 2

„Досега, реформите предвидено со Договорот од Пржино – ургентните еу приоритети и Прибе извештајот блиску до нула. Можеби прво да се спроведат реформите?“, прашува Ванхауте.

pv 3

„Не постои такво нешто што како брзо решение. Само сериозни реформи можат да ја вратат земјата на патеката“, напиша Ванхауте.

pv 4