БОМБА во новинарската фела: Грујо си го повлече куртонот Горан Петрески од МТВ, го напика за нов уредник во дневниот весник „Вест“!

0
399

Досегашниот уредник на информативната програма во МТВ Горан Петрески е нов главен и одговорен уредник во дневниот весник „Вест“,информира порталот Нова повикувајќи се на извори во редакцијата.

Новинарите со кои што разговаравме велат дека тој утринава се појавил во редакцијата на „Вест“ и од менаџментот бил претставен пред колегите.

Минатиот месец истече договорот на Горан Михајловски, основач на „Вест“ и негов уредник од основањето. МПМ одлучи да не го продолжи неговиот договор. Сите уредници од „Вест“ конкурираа за оваа позиција, но менаџментот се одлучи за Петрески