БЕСА: ДУИ за вработување бараат 5.000 евра и глас на избори

0
969

Соопштение на БЕСА:

Mладите од Движењето БЕСА денеска се тука да укажат за криминалот кој се прави врз албанското општество во Македонија, особено врз младите интелектуалци, кои не се вработуват доколку не станат партиски војници на ДУИ, за жал во периодот на ова власт, тие масовно ја напуштат земјата бидејќи не го пополнуват овој услов, истакнаа од движењето Беса на денешната прес-конференција.

„Освен да си партиски војник на ДУИ за да се вработиш, вториот услов што треба да го пополниш е најмалку да дадеш 5.000 евра, но ова е само за почеток. Затоа што, после митото, криминалците на ДУИ те принудуваат и со гласање за нив, во спротивно добиваш отказно решение“, објаснуваат од Беса.

Младите од Движењето БЕСА гарантират, дека овие криминални појави нема да дозволат да се случуват во иднина, и секој млад кој е способен ќе го има свотето место во администрацијата кое го заслужува, без обзир на неговата партиска определба.