А ТИ ЗА ШТО СИ ПЛАТЕН БЕ ШУПАК?!

0
555

Грујо наводно му се раздрал на експертот Ван Хоуте со зборовите ПЛАТЕН СИ ДА ЈА ПОДОБРУВАШ СИТУАЦИЈАТА, А НЕ ДА ЈА ВЛОШУВАШ!

А ти за што си платен бре гомно едно мафијашко? За што те плаќаме ние тебе 10 години? Ај што те плаќаме со некоја плата, па и сам си земаш од сефот, за мерцедеси за плацеви за нови згради и мебел, фрлаш пари за новинарски и политички курви, фрлаш пари и за барок и фонтани и споменици, не банкротира тотално!

Ако Ван Хојте треба да ја подобрува ситуацијата, кој ја влошил за да мора да се подобрува? Кој ја девастираше Македонија на секое поле? Ти чувствуваш ли одговорност за тоа бре диктатору забеган?!

Кој ја уништуваше медиумската сцена во земјата, кој создаде мегаломанска пропагандна машина од македонското новинарство, кој го уништи до само исчезнување објективното и критичко новинарство во земјава?!

Како бе не ти е срам, гнасо една, изроду еден расипан?!?!

Пишува : Саше Ивановски