video

(ВИДЕО) СДСМ Прилеп: ВМРО-ДПМНЕ да ги тргне канџите од ФК Победа

„Со назначувањето на поранешниот прв човек на ОК на ВМРО-ДПМНЕ од Прилеп, Гоце Ингилизов, за нов претседател на ФК Победа, политиката на големо влегува во спортот во Прилеп. Јавноста мора...
video

(ВИДЕО + ФОТО ГАЛЕРИЈА) Здружението ПАКТИС Прилеп промовираше прирачник „Од отпад, до енергија“

Во рамки на проектот „Подобрување на управувањето со отпад во Прилеп“, здружението ПАКТИС организираше трибина на тема „Отпадот - богатство за граѓаните, не загадувач“, на која учество зедоа околу...
video

(ВИДЕО)ХОРОРОТ СО НАРОДНИ ПАРИ НЕМА КРАЈ: Прилепскиот Дом за стари лица како дом за...

Блокираната сметка ги остави без греење и без доволно храна 140 станари во Домот за стари лица во Прилеп. На штитениците кои и самите плаќаат за услугите им се...

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ОД ПРИЛЕП СО ХИЛТАТА ВЛЕГУВА ВО ГИНИС СО ПРИЈАВИ : Нова пријава против...

Заради незаконитост во спроведувањето и примената на Законот за социјална заштита и другите прописи во областа на социјалната заштита, адвокатот Жарко Стеваноски поднесе пријава против Општина Прилеп, градоначалникот Марјан...

Михаел Смилески избран за претседател на локалниот клуб на НСДМ од Прилеп

Локалниот клуб на НСДМ Прилеп, вчера одржа ИЗБОРНА КОНФЕРЕНЦИЈА на која беше избрано ново раководство на Локалниот клуб на НСДМ Прилеп. Од поканетите 70 делегати на Изборната  конференција присутни беа 65...

(ВИДЕО) ДРАМАТИЧНО ВИДЕО ЗА ТОА КАКО СЕ СПРАВУВА ДРЖАВАТА СО БОЛНИТЕ ВО ПРИЛЕП :...

Златко Соколоски има 41 година, а како што вели цел живот го поминал во страдања. Родителите се починати, па сега живее сам во семејниот стан во Прилеп, со пензијата...

Демократски сојуз: Прилепчани бараат откуп на тутунот

На денешната средба со граѓаните во Прилеп  пратеникот Павле Трајанов зборуваше за актуелната политичка состојба, при што нагласи дека имплементацијата на Договорот од Пржино создава почетни услови за градење...
video

(ВИДЕО) СДСМ Прилеп против родовото насилство

„Жените членки на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија, едногласно се спротивставуваме на сите форми на насилство врз жените. Под симболот на сината панделка, започнавме кампања „16 денови женски активизам“ за борба...