Бившиот партнер ми го киднапира детето и психички ме малтретира

3о годишна Скопјанка, по професија  дизајнер,  живее на работ од пеколот и страв за сопственото дете кое решила да го роди вонбрачно. За врската со бившиот партнер кој случајно...

„Порано ме тепаше, но сега не е физички насилен, само седи пред дуќанот и...

Неодговорност на надлежните институции, запоставување на маргинализираните и социјално загрозените луѓе се некои од клучните проблеми во Македонија денес… и во секојдневието на Ива, мајка на три деца од...

„Знаев дека е насилен, но си го сакав семејството“

– Директорката на Центарот за социјални грижи во нашиот град му е прва братучетка. Знае за каков човек станува збор, но сепак, му помага – кратко објасни Мила за...

За човекот кој нема страв од Вистината!

„Без страв пред вистината“, вака гласи слоганот на германскиот неделен политички магазин „Шпигел“, кој ми е еден од омилените четива. Токму овој слоган денеска во Република Македонија му прилега...

Генералот Ангелов пролеал крв за Македонија а Груевски купувал станови

Поминав низ центарот на Скопје забележав графити со следната содржина; „Стојанче Ангелов + УЧК“. Посебно ме предизвика да реагирам реченицата „Зошто се боревме“. Каконада од напади врз генералот Ангелов...

Таленти: КРАЈ НА ТАЈФАТА

Може ли диктатор кој ја приграбил целата власт и ја злоупотребува со невидено самоволие, ги узурпирал сите институции во државата, владее со криминал и корупција, ги држи во заложништво...

Героски : Депресивниот пилот Грујо мора да заврши во жолто комбе пред авионот да...

Пред некој ден, од странски дипломат ми беше поставено вакво прашање – а што ако Груевски сепак не сака да се согласи со мирна транзиција? Дипломатот ми е добар...

По трагите на парите до решение на кризата

Кризата да ја решиме ефективно и да ја стабилизираме државата за потоа да излезе посилна, тогаш треба да тргниме по трагите на парите.   Со ваков пристап и начин кризата ќе...

Ретроспектива на 30 години пред и 30 години потоа

Некогаш со УСА во финале, денеска на работ на преживување... Што ни се случи за помалку од 30 години, каде бевме и каде сме денеска? Бев осумгодишно дете кога го дочекавме...

Tрендо и Офф.нет – содржина за масовна кретенизација

Трендо(ленд) и неговата бизарна братија,  скриени позади треш-порталчето „Офф.Нет“, имаат за цел да произведат армија од кретени,  а со тоа да го релативизираат груевизмот и злосторот кој е правен...