(ФОТО) Стојанче Ангелов од Ирак со новогодишна порака за новата 2016 : За подобар...

Генерал Стојанче Ангелов кој е моментално во Ирак на гурбет заработувајќи леб за своето семејство далеку од Македонија за новата 2016 година испрати симпатична порака до македонскиот народ.

Ферид Мухиќ до Анима мунди: Борбите со кучиња ви се поважни од спасот на...

Почитувани, Ќе се преправам дека не гледам ништо злонамерно, подмолно, ниту злобно во вашите упорни прозивки јавно да ви ги соопштам моите ставови за некои толку маргинални прашања какви што...

Добро, ако мора!

Со вчерашниов договор од Пржино испадна дека синтагмата на Иванов “РАЗУМЕН КОМПРОМИС„ значела, да склучиш договор (попуштиш/замижеш) со флагрантните ЗЛОУПОТРЕБУВАЧИ и СИЛУВАЧИ на власта, односно да и се попушти...

САШО ОРДАНОВСКИ ЈА ПОВИКУВА ШАРЕНА РЕВОЛУЦИЈА НА БУНТ ПРОТИВ ЗАЕВ, АМА ВО КОЛУМНАТА СИ...

Сашо Ордановски со нова колумна во ЦИВИЛ МЕДИА: Еве го мојот предизвик до Новата Македонска Пост-Груевистичка Демократија: пратениците од власта во Македонското собрание да отворат темелна дебата за предложениот нов...

ОВА САМО ГЕРО ГО МОЖЕ : Прво се пофали дека нема да ги коментира...

Многу луѓе ме прашуваат што мислам за кадровските решенија во Владата и кога ќе ги коментирам. Па еве, ќе се потрудам да одговорам на предизвикот. Пред сè, како што ветив...

Немало клима! Ајде де!

На почетокот на овој милениум се случуваат значајни културолошки промени. Се менува односот кон другиот, се менува свеста за Другиот,  во позитивна смисла. Свеста за Другиот, бидејќи „оној Другиот е секој од...

Милевски: Васко Наумовски пратеник од Австралија на јавноста треба да и објасни доста работи!

Васко Наумовски пратеник од Австралија на јавноста треба да и објасни: 1. Дали неговиот син организираше журка на базенот Довлеџик во Битола во сопственост на ХМС Стрежево? 2. Дали општина Битола...

КРИМИНАЛ НА БЕЛИТЕ ЈАКИ И ФОРЕНЗИЧКАТА РЕВИЗИЈА-ГРАДОНАЧАЛНИК !

Изразот “криминал на белите јаки“ Градоначалник за прв пат е употребен од страна на Sutherland. Видиш тој Sutherland, криминалот на “белите јаки“ го опишува како криминал кој најчесто се...

Перо Арсовски: Дали директорите и министерката го заборавија или намерно го прескокнаа 70 годишниот...

Ете изминува и овој ден на оваа мачна недела. Сакав патем да ги прашам директорите на МНТ Дејан Пројковски, како и уметничкиот директор на истата државна установа, како и...

Здравје, конечно почнуваме утре, четврток во 20 часот, гледајте не на Мактел.мк

Конечно сме спремни. Да се обидеш и да успееш да составиш тим, да опремиш студио со опрема, да направиш сценографија и сето тоа без стартен капитал туку едно по...