Скинете му ја главата и чувајте си ја во Виена!

Форматот со четирите партии е смачкан на улиците во Скопје, Велес, Битола…. Штип. Али Ахмети може да ви ги чисти базените, а Никола Груевски да ги собира говната на...

АИР, ДА НЕ ВИДАТ!

Моја претпоставка е дека Груевски вложи толку многу при изборот на претседател на СПУКИМ, плашејќи се дека ако дојде некое дете кое не го контролира, или евентуално некој студентски...

(ФОТО) Љупчо Николовски: Вечерва обиколницата повторно е оштетена, безбедноста на возачите и жителите на...

„После алармирањата од граѓаните, вечерва се упативме на најкритичното место на северната обиколница во Стајковци. Одводниот канал за атмосферска вода тука е затрупан и не е во функција. Нанесена...

Ниту Центрите за социјални работи, ниту МВР соодветно ги третираше пријавите за семејно насилство...

Убиството на полицискиот службеник од СВР Куманово, при интервенција по пријава за семејно насилство ги отвара прашањата за тоа до кај сме и какви треба да бидеме, но за...

Груевски очајно ќе проба да се врати на власт

Груевски пак ќе не “спасувал” од “душманите” Секој ден станува се појасно дека пропагандниот тим на Груевски пред локалните избори се подготвува да излезе со нова кампања за ширење страв...

АУУУУ КАКВА ЧВРГА ИМ РОКНА ЗЕКИРИ НА ГРУЕВЦИ : Еве го амандманот со кој...

Ова е амандманот на Буџетот на Република Македонија за 2014 ИЗГОТВЕН ОД СТРАНА НА ПРАТЕНИЦИТЕ НА СДСМ И КОАЛИЦИЈАТА заведен под архивски број 07-3517/559 со кој се бара да...

Шилегов: Вистината за каповците околу нас

Историјата, почитувани, не учи, дека во концентрациските логори, во злосторствата кон логорашите, предначеле каповците. Капо (за оние кои не знаат) е исто така логораш. Истиот, заради тешките услови за „живот“...