ШОКАНТНО – ИЗГЛЕДА ОД РЕКЕТАРСТВО ОДЛИЧНО СЕ ЖИВЕЕ: Зоран Божиновски се пофали дека успеал да му земе 35.000 евра на Минчо Јорданов

0
2582

NOV ,,LUPING,, NA BETI

Denes na sud TUŽITELJKA BETI lupna na nos. A posle ročište trčaše po mene niz hodnikot i besno vrišteše, kako nešto da sum i zgrešil!

A malku poveke i zgreši sudijata TUFEKDŽIĆ oti poradi apsolutna zastarenost po stariot ZKP i KZ go prekina krivičnoto gonenje protiv mene po točkata ZLOSTORNIČKO ZDRUŽUVANJE. Po ova vo salata vleze ošteteniot svedok MINČO JORDANOV. Iako nie 15 tina se ostrevme da go rasturime so prašanja, oti prethodno imal tri različni svedočenja na ista tema i isti prašanja, koe od koe poneverodostojno, pa ova denes mu beše četvrto, sepak NIE ne dojdovme na red. Ne šokiraše!

Veke na prašanjata od sudijata TUFEKDŽIĆ na naše opšto prijatno iznenaduvanje, JORDANOV si ja kaža vistinata: deka nikoj od nas ne go ucenuval, ne sme mu se zakanuvale i ne sme mu vršele pritisok, tuku dobrovolno ni daval pari. Na Mićo Naskovski 100.000 evra vo cash + 50.000 na smetka, a na mene 5.000 evra vo cash, vrz osnova na negovo baranje za moj angažman kako nekakov ekspert i analitičar. Ne mi isplatil ušte 5.000 evra poradi negovoto nezadovolstvo od rabotata koja sum ja završil kako ne treba.

Vistina e deka JORDANOV vo rok od tri godini, na pet sredbi mi dade 30.500 evra vo cash (10.500 evra na prvata sredba i četiri pati po 5.000 evra, podocna). Sepak se padna vo voda otkako posle propadnatiot obid na TUŽITELJKA BETI da mu stavi vo usta (teško odeše!) zborovi koi ličat na ucena i pritisok, no usledi prašanje od sudijata dali JORDANOV predjavuva šteta napravena od nas i dali se pridružuva kon krivičniot progon na SJO protiv nas.

JORDANOV decidno odgovori: NE!

Toa značeše deka nema šteta pa nema ni ucena, a značeše i nokaut bokserski udar za TUŽITELJKA BETI koja denes koga trgnala na ročište ne ni možela da naseti deka vakva nesreka ke ja snajde…

Preostanuva nekade noemvri ili dekemvri da se organizira spektakl vo vid na videokonferencija so Belgrad i nastap na MEGA kriminalnata makedonska zvezda vo begstvo DRAGAN DARAVELSKI vikan DRDE ex KRALJ. Se čeka termin za negovo priveduvanje pred kamera vo Viši sud Beograd, pa ke ja nagodime. Za taa prilika ke ja povikam da dojde i ministerkata RENATA DESKOVSKA, da si go opuli ,,pacientot,,.

Po ova što se sluči denes, dokolku vo SJO ima makar malku sovest i profesionalna etika i hrabrost, očekuvam ČASNO povlekuvanje i od preostanatoto obvinenie za špiunaža, oti ke gi snajde nova bruka ako prodolži glupiranjeto na TUŽITELJKA BETI. Inaku, taa besno vrišteše po mene posle ročišteto, baraše dokazi za moite objavi za nejzinoto učestvo vo organiziraniot kriminal vo RM. Ja smiriv so zborovite deka treba da e trpeliva, deka nie rabotime po procedura i deka toa što go očekuva ke bide predadeno lično od mene na arhiva na SJO. Ne rabotime po hodnici!

Em, neli trpenie bilo spasenie…