(ФОТО + ВИДЕО) ЕБАТИ БАКСУЗОТ : И за Евровизија гласањето ни е поништено, значи за ништо не не бива!

0
1778

A-general-overview-taken-during-the-final-of-the-Eurovision-Song-Contest-2015

Откако заврши јубилејното 60 издание на Евровизија кое се одржуваше во Виена, а победи претставникот на Шведска, Монс со песната „Heroes“ беше соопштено дека биле дисквалификувани гласовите од Македонија и Црна Гора.

Screen-Shot-2015-05-23-at-235308

На официјалниот профил на Евровизија на Твитер се појави информацијата дека гласовите од нашата земја и Црна Гора биле дискфаликувани поради тоа што биле само по пат на телевоутинг. Одземањето на доделените поени од двете држави не влијае на крајниот резултат, победа на претставникот на Шведска, се вели во официјалното соопштение од Евровизија. Инаку за овој скандал веќе известија и неколку познати британски медиуми.

Според официјалната страница на Евровизија гласањето на двете земји во големото финале не е прифатено по консултација со независен набљудувач на гласањето на натпреварот, а по одлуката на Извршниот супервизор и претседателот на Референтната група.

– Во двете земји, гласовите се 100% од телевоутинг. Исклучувањето на две земји ќе биде дискутирано на следниот состанок Референтната група во јуни.

Еве ја победничката нумера Хироус од Шведска:

[youtube height=”500″ width=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=3avE4Zsp14g[/youtube]

Второ пласирана беше Русија со песната Милион Гласови:

[youtube height=”500″ width=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=Q2gbKglCL5s[/youtube]