МЕГА СКАНДАЛ: Амбасадорот во Австралија и конзулот во Мелбурн на средба со нашинци во Австралија ги уцениле да гласаат за ВМРО ДПМНЕ ако сакаат да добијат македонски пасоши!!! АМБАСАДОРОТ УКРАЛ ПАРИ ОД ХУМАНИТАРНАТА ЗА ПОПЛАВИТЕ!

0
2910

Мактел денеска го доби следново писмо од наш читател од Австралија:

Zdravo na site tamu i pozdrav od Australia. Deneska ne vikna Predrag od ZK na VMRO vo Adelaida zato sto ke doagal makedonskio ambasador od Kambera so konzulkata Beti od Melburn.

Jas mislev deka ke ni go dadat pasoso makedonski sto imame aplicirano pred mnogu vreme, a mojo braced mislese deka ke mu go dadat drzavjanstvoto za sin mu sto ima podadeno uste lani.

14805432_1290485651014908_278592237_n

Za zal nisto od toa ne vidovme, nitu mojo pasos nitu drzavjanstvoto makedonsko za sinot mu. Ambasadoro Vele i konzulkata Beti ni zboraja deka ako sakame da gi dobijame pasosite i drzavjanstvata sme morale da glasame za partijata na Grujevski i deka sme morale da dojsime uste 10 drugi rodnini i prijateli sto imaat makedonski pasosi i za ova ne sme smeele da kazvame na nikoj.

Do koga ke ne lazat nas tuka vo Australia i da znajte deka za prv pat go vidovme ambasadoro Vele i pojke ic da ne ni ida vo Adelaida.

To e vistinata na ovaj kriminalec ambasador. Vo 2014 berese pari za poplavite i nisto nepuste. Sega pak za poplavite vo Skopje bereae pari na negovo ime vo ambasada. Sobra 164 iljadi dolari a kolku puste16.400$.

Vo site ambasadi se zbiraja pari na smetka direktno vo RMakedonia a Vele gi zbirase na negova smeta. Pozzz

Извор : Мактел