(ВИДЕО) ЗАМЕНИК ШЕФОТ ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ НА САД, ЏОН САЛИВАН: Договорот од Преспа е клучен за мирот на балканот и сакам да ги пофалам Заев и Ципрас, тоа се големи и храбри лидери!

0
1151

Deputy Secretary of State John Sullivan spoke to the press with PM , highlighting the importance of the , which will enhance security and stability for  and across Balkan region.

 останува цврсто на својата улога да биде фактор на поврзување меѓу земјите од  и да ги охрабрува лидерите да бидат посветени на одржување на мир, стабилност и регионална соработка. Градиме партнерства за еден нов Балкан, со силна поддршка на  и .

Во Собранието создаваме услови за целосна реализација на договорот од Преспа. Нема да ги препуштиме процесите на случајност. Успешна завршница на процесот е нашиот билет за НАТО. Паралелно продолжуваме со реформите во правосудството, безбедносните служби и јавната администрација.

 2h2 hours agoСтратешкото партнерство меѓу  и  постојано го афирмираме на сите меѓусебни средби, како и на денешната со Заменик државниот секретар на САД, Саливен. Тоа го потврдуваме и со економската соработка и заедничките учества во мисии на .