Јас, Петре Шилегов, адвокат и пратеник во Собранието на РМ, јавно му ветувам на…

0
416

petre

Јас, Петре Шилегов, адвокат и пратеник во Собранието на РМ, јавно му ветувам на Марко Зврлевски, државен јавен обвинител, дека доколку покрене барем 1 (една) кривична постапка против било кој носител на висока државна функција од извршната власт (вклучително и особено и оние кои си поднесоа оставки), а да е припадник на ВМРО ДПМНЕ, дека ќе бидам главниот промотор и застапник на измените на законот за Јавно обвинителство, за кој закон на вчерашното интервју така “ревносно” се залагаше.

Условот е да обвинението или обвиненијата не произлегуваат од ‪#‎ВистинатаЗаМакедонија‬.

Има такви, колку сака.

Фејсбук статус на Петре Шилегов