ШОК ЗА ВМУЊАРИТЕ, МИЛЕНКО ГО ПРАШУВА ГРУЈОТА: Дали те држат странците во рака со тоа што те уцениле дека можеби си геј?!

0
3325

Еве што пишува Миленко на Дудинка:

“Но треба да е јасно. Ние не сме во кондурите на Груевски. Ние не знаеме, неможе ни да замислиме, со какви закани, уцени и насилства се соочува кога “разговара“ со “нашите пријатели“ од ЕУ, НАТО и САД. Ние не сме во неговите кондури, но ние го избравме него да не застапува нас и нашите интереси. Го избравме да ја оствари програмата што ни ја понуди.

Доколку заканите и уцените што тој ги трпи се во рамките на криминал, пари, сексуална определба или слични работи карактерстични за огромен број светски лидери од сите страни на светот, тогаш тој е должен со таква работа да се справи на начин што ќе ја расчисти. Колку и да се вклучени негови блиски, од доверба или мили особи, државата е поважна од нивните судбини.

Но доколку не е тоа, а е соочен со закани и уцени што се геостратешки рекет, политичко насилие, воена закана или ако му претат со елиминација на неговата сопруга и ќерки, е тогаш тој мора да се обрати до својот народ. Да ни ги соопшти заканите и мрачните сценарија, да ги обелодени странските држави, дипломати и амбасадори, па нардот да му ја даде комплетната доверба и заштита.

Оти во такви случаи, единствениот спас е народот. Само народот и никој друг.”

brilijant