ШОКАНТНА БОМБА НА ЗАЕВ: Успеав со помош на Миле Зечевиќ да ги убедам таа вечер сите наши штабови во Скопје да одат на Бихачка, освен братучед ми Трајче Заев кој сам дошол во собрание, среќа што никој не го познал

0
2679

– Братучед ми Трајче Заев не успеав да го убедам да не доаѓа во собрание, дошол сам и снимал како го кршат мојот автомобил и потоа сам шетал низ собрание меѓу Ќосињата, среќа што никој не го познал во таа гужва. Со помош на Миле Зечевиќ успеавме да ги убедиме сите наши штабови да одат на Бихачка а не во собрание за да не падне крв и да не почне граѓанска војна. Исто така за среќа Али Ахмети и луѓето од Албанска Алијанса успеаја да ги вратат своите членови кои беа тргнале кон собрание со оружје, многу блиску бевме до граѓанска војна и крв до колена.

Исповест на премиерот Зоран Заев за Телма.