ШОКАНТЕН СКАНДАЛ, ЗА ОВА ВЕЛИЈА СКАПА СЕДУМ ГОДИНИ ВО ЗАТВОР НО ЗА ВМРВОСКИТЕ ФИРМИ ИМАЛО ДРУГИ ПРАВИЛА И ЗАКОНИ : Вработени во УЈП помагале ВМРОВСКИ фирми да не плаќаат данок!!!

0
3534

Триесет и седум компании од Скопје потпомогнати од вработени во УЈП во текот на 2015 и 2016 година успеале да избегнуваат наплата на милионски долг за данок на добивка.

Ова го соопшти денеска директорката на УЈП Сања Лукаревска која рече дека меѓу компаниите има и приватни и државни фирми и оти тие се дел од листата на должници што ја објавува Управата за јавни приходи.

За случајот, како што рече директорката,  против две лица вработени во УЈП се води дисциплинска постапка, но дека  истрагата ќе се проширува. Меѓу инволвираните, како што истакна, се и лица на високи раководни функции одговорни за мониторирање на системот.