(ФОТО) ХОРОР ВО ПРИЛЕПСКАТА БОЛНИЦА : БОЛНИЦАТА ВО ПРИЛЕП ,,БОРКА ТАЛЕСКИ” СЕ РАСПАЃА – ВО ОДДЕЛОТ ХИРУРГИЈА ПЛАФОНОТ СЕ СРУШИ И ПАДНА ВРЗ БОЛНИЧКИТЕ КРЕВЕТИ, ПАЦИЕНТИТЕ ПУШТЕНИ НА ЛЕКУВАЊЕ ДОМА!!!

0
962

Фотографија од прилепската болница ,,Борка Талески” каде во одделот на Хирургија е паднат плафонот врз болничките кревети. За среќа немало пациенти така што поминало без повреди и жртви. Од наши извори во болницата дознацаме дека пациентите во ова одделение се веќе пуштени кој како знае и умее да се лекува дома. Да се надеваме дека министерот Венко Филипче ќе реагира најбрзо што може и да се санира оваа материјална штета што поскоро.