(ФОТО) Тврдокорните на Грујо на протестите во Прилеп се надминаа, извадоа преку 40 тони во камиони и мермер, а го малтретираат адвокатот Жарко Стеваноски за 500 мл. поликолор

0
2971

Тврдокорните на протестите во Прилеп оваа вечер се надминаа себеси, тие на нивните протести во Прилеп извадоа камиони и мермер со тежина повеќе од дозволената на булеварот.

Дозволената тежина според законот е до 7.5 тони но на фотографијата може да се видат камиони и мермер кој достигнуваат тежина и преку 40 тони, и воедно камиони без патен налог.

  • Инаку кога сме кај прекршоците на Тврдокорните да напоменеме дека адвокатот Жарко Стеваноски кој во активностите за време протестите на Шарената револуција беше малтретиран од лица во МВР за исшарано 500 мл поликолор пред општина Прилеп.

18077043_10209059872960249_5896647937658917523_o

brilijant