(ФОТО ГАЛЕРИЈА) Најубавиот остров во светот за 2016-та

0
1038

Палаван, Филипини за првпат беше прогласен за остров број 1 во 2013-та година и оттогаш постојано е во топ 5 на листата. Оваа година, повторно е на првото место.

Според Travel + Leiѕure магазинот, Палаван е тропскиот остров кој е дефиниција за рај.

Тивки плажи, недопрена убавина и дом на ендемски видови риби и растенија – на кратко, тоа е главното што треба да го знаете за овој остров.

Филипинскиот бисер се смета за чудо на природата бидејќи поседува подводна река, која важи за најголема во светот.

Нема да имате доволно епитети за да го опишете уживањето кое ќе го видите на следниве фотки:

Screenshot_22 Screenshot_23 Screenshot_24 Screenshot_25 Screenshot_7 Screenshot_8 Screenshot_9 Screenshot_10 Screenshot_11 Screenshot_12 Screenshot_13 Screenshot_14 Screenshot_15 Screenshot_16 Screenshot_17 Screenshot_18 Screenshot_19 Screenshot_20 Screenshot_21