(ФОТО) Најмалиот мопс во светот e помал од лименка пиво

0
893

Најмалиот мопс во светот е со големина колку дланка. Висок е 10 cm, нешто помалку од голема лименка пиво, а тежи околу 560 грама.

zapoznajte-go-najmaliot-mops-vo-svetot-001

Има само 4 месеци и веројатно нема многу да порасне според она што го објаснува неговата сопственичка Џоан Естли.

Пипа уште кога се родила била половина од големината на нејзините браќа и сестри. Очигледно е дека е со заостанат раст, но тоа не ја прави помалку симпатична.

Кога ја изнесуваат на шетање таа не може да шета како другите кучиња, туку ја носат во торбичка, па луѓето мислат дека е играчка.

Џоан тврди дека таа можеби е мало кутре, но има голем карактер.

Screenshot_8 Screenshot_9 Screenshot_10 Screenshot_11 Screenshot_12 Screenshot_13 Screenshot_14 Screenshot_4 Screenshot_5 Screenshot_6 Screenshot_7