(ФОТО ГАЛЕРИЈА) Неисправен камион низ улиците по Прилеп направи КАША ПОПАРА со исфрлање на требер, кој го користат ПИВАРИТЕ за добивање на ПИВО!

0
625
Во Прилеп, на излезот за Битола кон Ново Лагово, фотографиран е камион кој истура т.н. требер по улицата Александар Македонски. Треберот инаку е составен од мешавина на хмељ и јачмен од кое со варење се добива пивото и се ифрла на ѓубриштето во Алинци.
 
Жолтата материја се вика народски (требер) кое инаку е составено од мешавина на хмел и јачмен со преку варење се добива пивото .
 
Нај често треберот го земаат и користат одгледувачите на крави (молзници) така што го подобрува квалитетот на млекото , но исто така по обработка на пиварите тој се продава по сточарите по баснословни цени.
 
Граѓаните на Прилеп како што се гледа на фотографиите се пожалија на хаосотна патот од треберот, што паѓа од камионите. Коловозот се лизга, но кога ќе опече сонцето, се шири и неподнослива миризба.
 
Службите на ЈП Комуналец – Прилеп повторно потфрлија. Немаме информација дали коловозот попладнево е исчистен, но поради истурениот требер и лизгавоста на улицата Александар Македонски во Прилеп, постои опасност од верижен судир. 
 
Ова не  е прв случај неисправни трактори и камиони да исфрлаат требер по улиците на Прилеп но исто така изоставена е и реакцијата на надлежните институции.18982919_10211783802044689_1983456608_n 18928435_10211783806364797_1662797160_n 18982974_10211783807164817_548953158_n
СПОДЕЛИ