(ФОТО) Вработените кај Ѕинго присилени да прифатат К-15 од 100 денари

0
422
Кратовскиот Император и Претседател на Социјалистичката Партија на Македонија Љубисав Иванов Ѕинго во изминатите два дена вршел огромен притисок врз вработените во неговите фирми, „Добра Вода“, „Силекс Неметали“ и „РИК Силекс“, објави „Центарњус“.
Раководителите во овие фирми во сопственост на Ѕинго барале од вработените да потпишат дека се откажуваат од законски загарантираното К-15, односно да прифатат К-15 во висина од 100 денари.
Откако во вчерашниот ден голем дел од вработените не се потпишале, тие се одлучиле на покачување на К-15 на 1000 денари.
Целата сторија ОВДЕ