(ФОТО) АУУУУ ЧОВЕЧЕ КОЈА ДРАМА У ПИЧКУ МАТЕР, ОВА Е ЈАКОООО, ОТКАКО ПОЛИЦИЈАТА ВО КАВАДАРЦИ ГО ФАТИ ПАЉАЧОТО СО БУНДАТА ОД 5.000 ЕВРА АМДИ БАЈРАМ НА ДЕЛО КАКО ДЕЛИ ПО 1.000 ДЕНАРИ ПОТКУП СЕ ЗАКЛУЧИЛ ВО ШТАБОТ !!!

0
1231

Во центарот на Кавадарци, полицијата го блокира изборниот штаб на Сојузот на Ромите на Амди Бајрам и Демократска партија на Ромите, под сомнение дека неколку лица внатре во просториите вршеле поткуп на ромското население. Наводно им се делеле по 1000 денари на лица од ромска националност.

15420754_1333728073338158_7881558852809699748_n

Откако биле откриени,  поткупувачите се заклучиле во штабот.

Во моментов се забележува поголемо присуство на граѓани од ромската етничка заедница пред штабот.

potkup-na-romi-vo-kavadarci 15380529_188187454979750_8063366444810153123_n romi-potkup-kavadarci-1 romi-potkup-kavadarci-2 potkup-na-romi-vo-kavadarci-3