ФОТКИ И ВИДЕО КОИ ЌЕ ВИ ЈА ЗАМРЗНАТ КРВТА : Фотографка плива заедно со најголемата бела ајкула на светот

0
473

Тоа се тие фотки од кои човек неможе да го тргне погледот. Жена фотограф плива заедно со најголемата бела ајкула во светот.

Само погледи кон овие фотки ќе те наежат – но замислете какво е чувството да пливате заедно со фотографката и огромната бела ајкула.

Фотографката Кимберли Џефри е една од тие кои се е најблизок сведок на најголемата бела ајкула во светот.

“Помислив дека срцето ќе ми експлодира” – изјави фотографката.

Пред неколку дена, повеќе огромни бели ајкули исто така пристигнаа, погледнете ги следните фотки подолу во објавата.

Кимберли беше на брод кој се наоѓаше на брегот на Оаху, Хаваи. Фотографот се надеваше да направи неколку фотки од ајкулата за време додека се храни  од мртов кит.

“Забележавме ајкула која доаѓа позади моторот на бродот. Беше перфектен момент за да се улови она што треба да се погледне”.

По извесно време нуркање, Кимберли и нејзиниот тим беа изненадени од фактот што немаше ајкули.

“Но подоцна по 30 секунди погледнавме огромна ајкула, која полека се издигнуваше од длабочините која потоа дојде да се храни од мртвиот кит”.

Се верува дека ајкулата која што ја гледаме на фотката е прочуената Deep Blue која е стара 50 години, која тежи 2 ипол тона и која има должина од шест метри.

 

 

View this post on Instagram

 

When we slipped into the water yesterday morning we had no idea what was in store for us. In search of tiger sharks we found curiously quiet waters. We didn’t have to wait long though as this ocean great revealed herself. Serene and graceful, she curiously weaved her way around us. For hours we swam drifting together through the sea in the current. We watched as she fed and swam, marveling at her round belly, perhaps she’s eating for more than one? She doesn’t have a spot tag and we’re going through the databases to ID her but she appears to be new. Stay tuned for more photos and snippets of encounters. *update* she’s Deep Blue! •⠀⠀ •⠀⠀ •⠀⠀ •⠀⠀ •⠀⠀ #greatwhiteoahu #explore #teamcanon #underwaterphotography #ocean #diving #protecttheselands #worthmorealive #onebreath #ハワイ #conservation #mahalohawaii #greatwhiteshark #freedive #luckywelivehawaii #yayadventure #instagood #travelgram #island #nature #fish #uwphoto #oahu #dreaming #makegratitudeyourattitude #deepblue

A post shared by Kimberly (@hapakimberly) on