У РЕДУ Е КУМЧЕ МОЕ, НЕ ИЗЛАГАЈ НА РЕФЕРЕНДУМ – ИНАЧЕ ТИ “КАКО МИ ЖИВИШ” У КОЛЕВКАТА НА НАТО АМЕРИКА

0
495

Би сакал да напишам два-три збора за моето мило ем драго Кумче, кое преку дваесет години живее во Чекаго, Америка и за овие дваесет и кусур години го имам видено само неколку пати.

На почетокот, зошто го нарекувам “Кумче”, а не кум, па затоа што тој мене навистина ми беше кумче. Неговите родители се стари кумови на моето семејство, јас место да си изберам некој другар за кум, го послушав стариот мој и се согласив истите луѓе да ми бидат и мене кумови. А тие, одлучија мене да ме венча нивното малолетно дете од 5 години.

Нејсе, јас до денешен ден, неможам да се пофалам дека сум испил некое пиво со кумот во кафана, бидејќи тој иако порасна, не љуби многу да се дружи со негови роднини од татковината. Ама види го ти сега мангупот. Тој последниве месеци одлучил да се меша у политика, па на неговиот ѕид на социјалните мрежи, а и по коментари шо ги остава по портали, можам да видам дека мнооогу ја сакал Македонија.

Целиот текст на ГАЛАМА.