Туристите кои заглавија во Истанбул ќе и рокнат колективна тужба на агенцијата „Јупитер“

0
241

sevcan hotel(1)

Македонските туристи кои патуваа со агенцијата „Јупитер“ во Турција најавија колективна тужба.

Инспекција утрово ја посетила агнецијата која веќе е затворена и против неа е отворен процес за утврдување на начинот на работа.

Македонските туристи 12 часа беа држени во хотелот „Севџан“ во Истанбул без пасоши, по што тргнаа кон дома.

Се зборува дека агенцијата „Јупитер“ му должи на хотелот 14.000 евра.