ТРИЧКО СО БРУТАЛЕН СТАТУС ЈА ЗАЛУПА ЛУДАТА БАБЕТИНА ВАНКОВСКА : Идиотската реакција на Ванковска по трагедијата во која загинаа 14 луѓе, е израз на таа заробеност во јазикот како произведена и компримирана стварност

0
604

Смрдежи

Идиотската реакција на Ванковска по трагедијата во која загинаа 14 луѓе, е израз на таа заробеност во јазикот како произведена и компримирана стварност. На тој коњски или кобилски поглед на стварноста кој во медицината се означува со различни дијагнози од кои во народот е одомаќена лудоста како вообичаена етикета. Надвор од тој систем никој нормален нема основа да ја врзува завчерашната несреќа, со драмата на Карпалак од пред 17 години.

Со неверојатно злобни етнички котации.И колумните и телевизиските смрдежи на Грчева, која кокодака за нато како кокошка која на гумното бара да ги клукне зборчиња и фразетчиња кои нема да остават никаков сомнеж за нејзината злоба, ограниченост и своевидна лудост, се од тој вид. Сите илјада дебатни и контактни емисии по телевизиите се исти срања.

(Од колумната во “ Слободен печат”)