ТРАГЕДИЈА ВО КОЧАНИ: Откажан фестивалот за печени свински муда, не можеле да обезбедат доволни количини!

0
1041

Настанот НЕМА ДА СЕ ОДРЖЕ.
Многу е тешко да се најдат тестиси. Јас коннтактирав со
1. фармите за свињи и други животни, од таму ми кажаа дека тие ги штројат свињите уште мали.
2. Ветеринари , они ми кажаа дека за време на овие топли денови не се врши штроење, не е сезона, тоа е некаде од октомври па натаму. За натаму ќе има тестиси.
3. Кланици , исто немат моментално.

ДОГОВОРЕНО Е со неколку кланици и ветеринари да собират тестиси и ќе ги откупам, и коа ќе се собере доволно ќе го напраеме настано.