ТЕРМОНУКЛЕАРНА БОМБА НА ПРИЛЕПСКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК, ИЛИЈА ЈОВАНОСКИ : Марјан Ристески и ВМРОВЦИТЕ ја ЗАКЛАА ОПШТИНА ПРИЛЕП КОЈА ТОНИ ВО ДОЛГОВИ ОД ПРЕКУ 3 ИПОЛ МИЛИОНИ ЕВРА!!!

0
2264

Фудбалскиот клуб ,,Победа” има добиено три милиони денари оваа година што им ги ветил претходниот градоначалник Марјан Ристески, ама на збор без никаква документација. Ние имавме состанок со управниот одбор на прилепскиот фудбалски клуб ,,Победа”, со сите нејзини претставници каде што побараа од мене како градоначалник да им ги дадам ветените три милиони денари. Но им одговорив како што и вам ќе ви одговорам и на прилепската јавност, не може кога општината има долгови од скоро 3 ипол милиони евра да дава спонзорство на акционерски друштва од пет акционери, тоа нема никогаш да си го дозволам и нема никогаш да го направам.- Ова го изјави градоначалникот на Прилеп Илија Јованоски за ,,Канал Визија” во неговото предновогодишно интервју.