ТАЊЧЕТО СЕ СЕКИРА ЗА АНТИЧКА ШТИЧКА НА КОЈА ПИШУВАЛА ШУПЕЛКА, ИМА ЛИ БЕ НЕКОЈ МЕНТАЛНО ЗДРАВ ВО ВМРО ДПМНЕ?!

0
849

И што ќе правиме со “штичката од древната наколна населба од Костурското езеро со утврдена старост Ц 14 од 5260г.п.н.е. која гласи Ш пел 7 кол ште, на Македонски јазик Шупел 7 Колиште (Шупливо Седмо Колиште) дешифрирано од Васил Иљов 1997г.? Или и тоа е ГРЧКО? Што вели Димитров? – Од Твитер профилот на Тања Каракамишева.