ТАЖНАТА ПРИКАЗНА ЗА ЗОРАН БОЖИНОВСКИ: Од жесток борец со режимот, до експерт за тоа на кој му се дига и на кој колкав му е!

0
1326

Ако го пратите фб профилот на Зоран Божиновски ќе бидете сведок на една тажна завршница на една приказна која можеше да биде нешто многу добро и многу јако.

Имаме пред очите животна хаварија на еден голем борец против режимот кој храбро пркосеше на фамилијата, кој сега времето го поминува со ширење на свинштини за тоа кој политичар, бизнисмен или новинар имал мал пенис и на кој пенисот не му се дигал…

Кој бил геј а кој стрејт, па како он избегавал геј луѓе од страв дека некој ќе му го свирне и слични простачки селски неписмени свињарии и гадости…

Еј, самиот го зеде сиот свој капитал новинарски и јавен и отпорашки и револуционерен кој го градеше мачно со робијашење по Србија и Македонија, и јавно го запали на фб со туба бензин!

Каков лузер, каков копук. А можеше да биде следниот голем новинарски бард, следниот Никола Младенов, следниот Ерол Ризаов, Чомовски, Кабранов, Блажевска, Жоро, Михајловски, Геровски и останатите големи новинарски имиња…

А он се понаша како некој новинар почетник лудак, дури и нивото на еден Марјан Доказ е две нивоа над неговот, јеботе живот, јеботе судбина!

Иначе, реално, он секад бил спорен новинар, секад бил сметан за рекетар, но режимот му даде шанса да се очисти, да се обнови, да се креира пак себеси во нов формат и нов лик.

Но, кога нешто е шупљо, кога нешто е направено од лош материјал, јбг, нема да издржи ни мал бран кој ќе го удри а не па посериозна бура која ќе му ја пружи животот или професијата.

Се распадна луди милојко како картонска кутија на кумановска олуја!

Извор : Мактел.Мк