СРАМОТА, КАДЕ Е АГЕНЦИЈА ЗА МЕДИУМИ, КАДЕ Е СОВЕТОТ ЗА ЕТИКА: Лазе Темелков и Пандов шират лажни вести на Алфа ТВ, Грција имала право на двојна формула како ќе ни се обраќа?!?!

0
484

Грција можела да ни се обраќа со Северна Македонија на грчки и тоа било бесмислено, и тоа било двојна формула?!?!

Па ние според договорот ќе се викаме Република Северна Македонија преведено на сите јазици, значи секоја земја може да ни се обраќа со тоа име преведено на нивните јазици, нема никаква двојна формула, Лазе Темелков и Пандов ја лажат јавноста?!?!

Пандов оди дотаму што ја лаже јавноста дека Грција имала право да ни се обраќа со Скопјани?!?! Што е чиста лага, според договорот ние сме Македонци/ граѓани на Република Северна Македонија, а како етнос ги имаме македонски, македонец, македонка и македонски јазик?!?! Какви црни Скопјани?!?!