СО 4 МИЛИОНИ ЕВРА, ЕУ И УНДП ЌЕ ЗАШТИТАТ 17 ПРИРОДНИ БОГАТСТВА НА МАКЕДОНИЈА!

0
378

ЕУ и УНДП ќе дадат 4 милиони евра за тригодишни проекти за заштита на природни богатства во Македонија.

Еден од грантовите е доделен и за заштита на грандиозниот кањон Матка.

Линк до целата сторија, ОВДЕ.