Славчо Попоски со прекрасни информации за следните денови

0
328

Во текот на следните неколку денови територијата на Македонија ќе биде под влијание на поле на висок воздушен притисок и на стабилна и сува воздушна маса. Во исто време од јужните географски широчини ќе започне продор на невообичаено топла воздушна која ќе предизвика значителен пораст како на утринските така и на дневните температури на воздухот.ECM1-72-1

Времето ќе биде сончево со умерена локална облачност а локално зголемување на облачноста ќе има утре (вторник) и тоа во вечерните часови.

Температурите на воздухот од ден на ден ќе бидат во пораст и од среда ќе се движат во интервал од 12 до 18 степени.

Следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ