СЕ РАСПАЃА КАМПАЊАТА НА СИЉАНОВСКА: ОТКАЖАЛЕ МИТИНГ ВО ЛОЗОВО ОТКАКО САМО 20 ДУШИ СЕ ПОЈАВИЛЕ ПРЕД БИНАТА!!!

0
1242

Кандидатот за претседател на државата Гордана Силјановска Давкова, денеска заедно со претседателот на ВМРО – ДПМНЕ Христијан Мицкоски, требаше да оддржат митинг во општина Лозово. Иако митингот беше закажан за во 16.30 часот тој сепак се одложи откако биле присутни само 20-тина луѓе. По информациите кои пристигнаа, во отсуство на доволно луѓе а и да се избегне срамот, Мицкоски и Силјановска го откажале митингот. По ова на никој не му било јасно што се случува и зошто е постапено така.

Слично нешто се случило и во општина Чашка каде според информациите проценката им била дека немало никој да дојде и подобро е да откажат.

Овој акт воедно и покажува дека Христијан Мицкоски, ВМРО – ДПМНЕ и Гордана Силјановска не го почитуваат ниту сопственото членство со нивното неприсуство на веќе закажаниот настан.SE RASPA