САШО ОРДАНОВСКИ ЗА БАРАЊЕТО НА АДВОКАТИТЕ НА ГРУЈО ЗА ИЗЗЕМАЊЕ НА КАТИЦА: Хахахахахахахха, хихихихихих, хохохохохох… Неверојатно, но вистинито!

0
220

Мора да се признае дека фантазијата и инвентивноста на македонското правосудство за правење маневри, скаламуции и салта-морталиња за време на судските рочишта кои се водат по предметите на СЈО ги надминува и најдобрите холивудски циркуски сценарија за мочање од смеење!

На пример, како што известија медиумите, вчера адвокатите на обвинетите во предметот „Тенк“ излегоа со фантастично комично барање за изземање на обвинителите од овој случај: нивната теорија е дека Катица Јанева, како граѓанин на Република Македонија, се јавува и како специјален јавен (државен) обвинител, но и како оштетена страна (затоа што е граѓанин на РМ и затоа што работата на СЈО се финансира со државни пари!) во кривично дело за кое обвинетите се товарат дека направиле штета врз буџетот на државата со набавката на блиндираниот мерцедес за близу 600.000 евра!? Во тоа тие гледаат конфликт на интереси (!) бидејќи „оштетеното“ СЈО не може да обезбеди објективни обвинители што ќе застапуваат неутрални правни интереси, за што мора да дојде до нивно изземање од процесот!

Целата колумна ОВДЕ.