Режимската АЛАПАЧА Александар Бичиклиски има кривична пријава за измама, но не се јавува на поканите на обвинителството

0
982

Порталот Доказ објави фотографија од наредба издадена од јавен обвинител на Основното јавно обвинителство Скопје, а со која се бара лице кое се вика Александар Бичиклиски, односно најверојатно политичарот од ВМРО-ДПМНЕ, и кој има кривична пријава и со уште две други лица е осомничен за кривично дело Измама по член 247 од Кривичниот Законик.

14011728_1029915943795827_120254548_n-670x893

Тој на 16 мај бил повикан како осомничен, но не се јавил на поканата, па обвинителството бара помош од МВР во негово лоцирање за распит на 14 јуни.

Не е познато дали Бичиклиски се јавил на поканата.