ПРЕМИЕРОТ ЗАЕВ ЌЕ ГОСТУВА КАЈ КУРТОНОТ ЈАНКО БУРЕК!

0
918

Јанко Бурек се пофали дека премиерот Заев прифатил да гостува кај него во емисија. Последен пат кога Заев му гостуваше како градоначалник на Струмица по повод настаните од 24-ти декември 2012-та, Јанко го исклучи од емисија:

Janko Ilkovski June 19 at 11:34 PM ·

По повод новонастанатите состојби во Македонија, покани упатив до следниве политички субјекти – Филип Петровски (веќе се реализираше), Солза Грчева, Страшко Олумчев, Зоран Заев, Александар Николовски, Христијан Мицковски, Ѓеорге Иванов. Овој список не е конечен и ќе се проширува.

-Солза Грчева ќе биде гостин утревечер, поточно , среда, 20 јуни 2018

-Премиерот Заев прифати да гостува и чекам повратен одговор од службата за односи со јавноста на владата на РМ за координирање за датумот

-Се чека на повратен одговор од претседателот Иванов дали прифаќа па да се координира со неговиот кабинет

Преку посредници (бидеејќи немам контакт со нивната служба) упатив покана и до Амбасадорот на Руската Федерација.

Покана ќе упатам и до Американскиот Амбасадор

-Кога ќе се реализираат останатите накнодано ќе бидете информирани

Упатувам генерална јавна и општа покана и до политичари од СДСМ да се охрабрат за гостување во мојата емисија


Потсетување на емисиите на Јанко Бурек пред 27-ми април со кои бурекот ги дразнеше своите гледачи да влезат во собрание и да кољаат:

Јанко Илковски е тешка свиња режимска фашистичка, но премиерот Заев и министрите мора и треба да гостуваат секаде со цел да им објаснат на сите гледачи и сите граѓани зошто е добро да се постигне договор со Грција.

Владата не смее да има црна листа на новинари и медиуми, секому треба да му се даде иста количина на внимание и информации. За жал сите про-вмровски медиуми и нивинари се во исто време и расистички фашистички и националистички копилиња, па ако почне владата да воведува ред преку бојкот ќе треба да прекине комуникација со 50% од медиумите и новинарите во земјава…