Пред СЈО и судиите, адвокатите ќе му ја „одерат кожата“ на Груевски, досега го чинат барем 45.000 евра!

0
496

Никола Груевски, до неодамна најмоќниот човек во државата, веќе година и пол, речиси секојдневно е на обвинителна клупа во Кривичниот суд.

Против него во моментот се водат пет судски постапки, по обвиненија покренати од СЈО, а за да се одбрани има најголем тим на адвокати, односно шестмина.

„Фокус“ анализираше колку Груевски ќе треба да плати за адвокатски трошоци, кои само досега, го чинат неколку илјадници евра

Пишува
Валентина ВУРМО