Почитувани албански лидери, кој ви е курац?!

0
1987

Албанските лидери во земјава се една голема смешка!!!

Тоа се невидени суртуци!!!

Седнале и напишале листа на барања на која нема ни трага ни глас за специјален суд и продолжување на мандатот на СЈО, па дури се дрзнале да му држат лекции на СЈО како да работи, не работеле добро…

НЕВЕРОЈАТНО!!!

Се чини дека преговорите овие денови со ВМРО ДПМНЕ вродиле со плод, изгледа понудата на Грујо и Сашо била многу проста:

Ви нудиме се, само дај спасете не од СЈО!

Ќе ви дадеме се, што корист имате од тоа ако ние идеме во затвор а вие останете без Албанските барања со кои можете да терате неколку изборни циклуси по ред, плус ќе ве наполниме со пари!

Спасете не од СЈО, ем ќе ви ги дадеме пола од украдените пари, ем ќе ви дадеме од Албанските барања кои одлично ќе ви дојдат за ловење политички поени!

Ем нема да се кренеме на протести кои може да резултираат со жртви!

Се чини дека Албанските лидери во земјава се типични балканци, зелки!

Само не знам дали и Еди Рама ги советувал во овој правец, да тргуваат со слободата за мафијата на сметка на Албанските национални барања!

Зарем не разбираат дека украдените пари се НАШИ, НА СИТЕ ЗАЕДНО!

Зарем не разбираат со тоа што нема да има правда нема никогаш да има мир?!

Целата колумна на порталот Мактел.Мк од Саше Ивановски може да ја прочитате на овој линк ОВДЕ