Попе, абе оди посети тоа сиромашните по Македонија, донеси некоја донација од Европа каде служиш, отвори народна кујна, тропни на вратата на бизнисмените нека донираат, доста се курчиш со чамци и спортски коли аман!

0
2239

otec pimen camec

Овој владикава Пимен ептен курназ испадна! Се во некои лимузини јахти или пак ждере на некои настани или лока пиво, како да е роден за мафијаш и богаташ а не за поп па да помага на народ да се дружи со сиромаштија, да посети некоја народна кујна, сиропатилиште, болница, да направи акција за донирање затоа што служи по Европа каде има богата наша раја со длабок џеб, само бре да се безделничело и да се аздисувало, аман!