Полициска акција против лица осомничени за нелегална трговија со дрога, лихварство и криумчарење мигранти

0
311

mvr-policija-stop

Во неколку градови во земјава се спроведува полициска акција во која  се приведени повеќе лица осомничени за серија кривични дела меѓу кои и нелегална трговија со дрога и оружје, лихварство, изнуди и криумчарење мигранти.
Според некои информации, постојат сомневања дека групата соработувала со одредени судии.
Од МВР нема повеќе информации, а детали се најавуваат за подоцна во текот на денот.