О НЕЕЕЕЕ, ДАЈ БРЕ НЕКОЈ НЕКА МУ ГО ЗЕМЕ ТОА ПАСОШОТ ЗА ДА НЕ НЕ БРУКА ОВАА ЦЕПЕНИЦА! ХОРХЕ ЌЕ СЕ ОБРАТИ НА САМИТОТ НА ПСЈИЕ ВО СОФИЈА

0
261

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов денеска ќе учествува на Самитот на шефови на држави и влади на земјите членки на Процесот за соработка во Југоисточна Европа, кој се одржува во рамки на бугарското претседателство и одбележувањето на дваесетгодишнината од иницијативата.

Самитот насловен „ПСЈИЕ – 20 години клуч кон регионална соработка“ е всушност последниот настан што се организира во рамки на бугарското претседателство со ПСЈИЕ, кое од денеска го презема Хрватска. На овој голем регионален собир ќе учествува и македонскиот  министер за надворешни работи Никола Поповски, јави известувачот на МИА од бугарскиот главен град.